2024. március 29., péntek
FONTOS

Rendőrkézen a sokat próbált betörő

Több családi házba és lakásba betört az a férfi, akit szerdán fogtak el a rendőrök Békéscsabán. Mindent összeszedett, amiről azt gondolta, hogy később pénzzé tudja tenni. Az ellopott ékszerek és egyéb értékek egy részét azonban még megtalálták nála a nyomozók. A férfit a bíróság pénteken délelőtt előzetes letartóztatásba helyezte.

Idén júliusban több, hasonló körülmények között történt lakásbetöréshez hívták a békéscsabai rendőröket. A bűncselekmények a város egy jól körül határolható részén, a Lencsési lakótelepen, a Kőmíves Kelemen sor környékén és rendre nappal, a háziak távollétében történtek. A helyszíni szemlék során rögzített nyomok arra utaltak, hogy egy elkövető garázdálkodhat a területen, és nyilvánvaló volt az is, hogy főként pénzre, műszaki cikkekre és ékszerekre utazik. A kapitányság figyelőszolgálatokat szervezett az adott területre, majd pár héttel később hasonló intézkedésre volt szükség egy másik városban is. Békéscsabán ugyanis megszakadni látszott a sorozat, de nem sokkal később Mezőberényben történt több betörés. A békéscsabai eseteket vizsgáló nyomozók a Békési Rendőrkapitányság munkatársaival aprólékosan elemezték az eseteket és arra jutottak, hogy ugyanazzal az elkövetővel van dolguk. Az ismeretlen ráadásul pár héttel később ismét visszatette székhelyét Békéscsabára. Ekkor a kapitányság rendőrei már a főkapitányság nyomozóival és a Körös Akció Osztály kommandósaival igyekeztek tetten érni az ezúttal nem a Lencsésin, hanem a város másik végén akcióba lendült betörőt.

A férfit végül augusztus 31-én, szerdán sikerült elfogniuk. Éppen olyan arany ékszereken próbált túladni, amelyekről a tulajdonos még nem is tudta, hogy ellopták tőle. A hölgy ugyanis a bűncselekmény elkövetése után pár órával ért haza. Azonnal hívta a rendőrséget, ahol legnagyobb meglepetésére közölték vele, hogy megvannak az értékei. Azokat ugyanis a betörés elkövetője rögtön pénzzé akarta tenni, de ekkor már a nyomozók figyelték. Így amikor a frissen szerzett zsákmányt eladásra kínálta, a kommandósok azonnal elfogták. A 35 éves Békéscsabán élő, de mezőberényi kötődésű fiatalember egyébként más bűncselekményért kapott letöltendő szabadságvesztéséből februárban szabadult. Ezúttal lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás – tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A Békéscsabai Városi Ügyészség a kapitányság előterjesztésére indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatatásba helyezését, melyet a bíróság pénteken el is rendelt.

Nézze meg ezt is:

Folytatódnak a fejlesztések a Németvárosi óvodában

  A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának 9,7 millió forintos támogatásával újabb energetikai …