2024. április 22., hétfő
FONTOS

Elvették a nyugdíját – kiraboltak egy férfit Békéscsabán

Órákon belül elfogták és előállították a rendőrök azt a két nőt, akik a gyanú szerint hétfőn kiraboltak egy férfit Békéscsabán. A bűncselekmény délelőtt történt, a sértett azonban csak délután jelentette be a rendőrségen, hogy az utcán lefogták és elvették 68 ezer forintját. A nyomozók ennek ellenére hamar megtalálták a 61 éves férfi támadóit.

A sarkadi férfi hétfőn reggel azért utazott busszal Békéscsabára, hogy az egyik pénzintézetben a számlájáról felvegye a nyugdíját. Mikor ez megtörtént, az utcán megszólította egy nő. Kérte, hogy hívja meg az egyik közeli vendéglátóhelyen egy kávéra és egy kevertre. Be is mentek egy borozóba, ahol fogyasztottak egy pohár italt, majd a nő felkínálta magát a férfinek. Ő azonban elutasította, nem akart a nővel szexuális kapcsolatot. Azt mondta neki, hogy inkább csak elkísérné egy darabon. Mikor már elsétáltak a borozótól, egy kevésbé forgalmas helyen megjelent a nő egyik hozzátartozója. Az erős fizikumú, fiatalabb nő hátulról átfogta a vékony testalkatú, alacsony férfit és lefogta a karjait. A másik nő pedig, akivel a férfi sétált, kivette a nyakában lévő táskából a pénzét, majd elszaladtak a 68 ezer forinttal. Mindez délelőtt háromnegyed 10 körül történt. A férfi hazautazott Sarkadra, és délután az ottani rendőrkapitányságon mondta el, hogy mi történt vele. A sarkadi rendőrök azonnal értesítették az esetről békéscsabai kollégáikat, akik a férfi által adott személyleírás alapján indultak el. Információkat gyűjtöttek azokon a helyeken, ahol délelőtt megfordultak, és hamarosan kiderült, hogy valószínűleg egy előttük már ismert páros támadhatott rá a férfira. A 49 és 29 éves nőket előállították, majd rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe is vették őket.

A békéscsabai rendőrök már többször intézkedtek a két nővel szemben, ugyanis több alkalommal loptak meg embereket a városban. Az idősebbik nőt legutóbb idén kora tavasszal ítélték felfüggesztett szabadságvesztésre lopás miatt. A kapitányság kedden előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 

Nézze meg ezt is:

Gyermekáldás a Nádi Boldogasszony templomban

  Húsvét negyedik vasárnapján a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóját ünnepelték, és megáldották a …