2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Riasztási gyakorlatot tartanak Békésben a polgári védelmi szervezeteknél

Riasztási gyakorlatot tart a polgári védelmi szervezetek körében szeptember közepétől a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – közölte a szervezet sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Tímár Tamás tájékoztatása szerint az elmúlt években bekövetkezett katasztrófák felszámolásában a hivatásos szervek mellett számos esetben állampolgárok, hatósági határozattal megalakított polgári védelmi szervezetek is segédkeztek. Ezért Békésben, egy esetleges katasztrófahelyzetre való felkészülés érdekében, az elmúlt három évben 28 településen több mint kilencszáz állampolgár vett részt az igazgatóság által szervezett kiképzésben.

A felkészülés folytatásaként a megyében szeptember közepétől október 20-ig riasztási gyakorlatot tartanak, amely mind a hetvenöt települést érinti, továbbá mintegy 2500 állampolgárt. A gyakorlat célja az adott település lakosságából megalakított polgári védelmi szervezetek és a riasztásban érintettek tájékoztatása, személyes adataik egyeztetése – közölte Tímár Tamás.

A riasztási gyakorlatokat munkaidőn túl tartják, hogy “valós kép születhessen a szervezetekbe beosztott állampolgárok személyes kiértesítésének hatékonyságáról” – mondta a sajtószóvivő. Az igazgatóság azt várja a gyakorlattól, hogy hatékonyabbá válnak az esetleges védekezési munkálatok, illetve növekszik a helyi polgári védelmi szervezet reagáló képessége – fűzte hozzá.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …