2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Nyolc és tizenkét év közötti fegyházbüntetést kaptak az ATM-kifosztók

Nyolc és tizenkét év közötti, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a gyulai bíróság pénteken azokat a férfiakat, akik bankjegykiadó automatákat és vállalkozókat fosztottak ki a Dél-Alföldön. Az ítélet nem jogerős – közölte a Békés Megyei Bíróság elnöke az MTI-vel pénteken.

Baur Péter elmondta: az első fokon eljáró tanács a három vádlottat egyebek mellett rablás, személyi szabadság megsértése, testi sértés, robbanóanyaggal való visszaélés és lopás miatt marasztalta el. Az elsőrendű vádlott nyolc évet, két másik társa tizenkettő és tíz évet kapott. A bíróság elnöke hozzátette: a vádlottaknak le kell tölteniük a kirótt büntetést, kedvezményt nem kaphatnak.

A három férfi különböző bankautomatát próbált meg robbantásos módszerrel kirabolni a dél-alföldi régióban. Békésszentandráson sikerrel jártak, és több mint 11 millió forintot zsákmányoltak. A vádlottak több vállalkozót is megtámadtak, bántalmaztak, majd kifosztottak. A banda akkor bukott le, amikor Tiszaföldváron több millió forint értékű, zárjegy nélküli cigarettát akart ellopni, ám a rendőrök tetten érték a férfiakat.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …