2024. április 19., péntek
FONTOS

400 milliós fejlesztés az Északi Városrészben

Hétfőn hivatalosan is a végéhez érkezett a mintegy 335 milliós támogatás mellett 395 millió forintból a tervezést is ideértve 2007 óta folyó Északi Városrész Rehabilitációja projekt. A beruházás rendkívül összetett volt abban a tekintetben, hogy nem kevesebb, mint 57 elemből állt össze, melyek közül a leglátványosabbak közé tartozik a Sarkadi úti kerékpárút, vagy éppen az Almásy Kálmánné téri közösségi tér megépítése, ahol hétfő délben a záró sajtótájékoztatót tartották.

– Sikerült minden egyes elemet úgy átadni, hogy a beruházás viszonylag zökkenőmentesen zajlott le. A programmal ez az északi térség egy olyan kezdőlökést kapott, mely megalapozza a hosszú távú fejlesztés irányait is  – mondta Alt Norbert alpolgármester, körzeti képviselő.

Dr. Görgényi Ernő polgármester a beruházással kapcsolatban kiemelte az Európai Uniós szerepét. Ha a közösség nem nyújt jelentős támogatást a program megvalósításához, akkor ezt a város önerőből nem tudta volna megcsinálni.

A sajtótájékoztatón megszólalók kiemelték: a projekt zárásával már csak egy dolog maradt hátra, vigyázni az elkészült az értékekre.

Nézze meg az idevonatkozó videónkat és képgalériánkat is!

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …