2023. december 3., vasárnap
FONTOS

Befejezte a járőrözést a Körös Mentőcsoport Búvár és Vízimentő Készenléti Szolgálata

A 2011. július 15-től felállított búvár és vízimentő készenléti szolgálat befejezte működését. A Körös Mentőcsoport speciális egysége a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai irányítása mellett látta el feladatait, a rendőrséggel és a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetével együttműködésben.

A közel 2 hónapig működtetett szolgálat legfőbb célkitűzése az volt, hogy az egyes folyószakaszokon lévő fürdőző és vízisportokat folytató állampolgárok biztonságban legyenek, így ellátták a víz felszíni és alatti kutatási, bajbajutott és eltűnt személyek, valamint tárgymentési és meteorológiai riasztási, tájékoztatási feladatokat.

A 7 fős szervezetből egy időben 3 fő (2 fő tartalék mellett) teljesített szolgálatot, napi váltásos rendszerben hétvégenként, a Fekete, illetve Kettős-Körös folyók összesen 15,65 folyó km-es, Gyula Városerdő és Békés duzzasztó közötti szakaszán – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Nézze meg ezt is:

Elismerték a kormányhivatal munkatársait, átadták a Start Plusz-díjakat

A közfoglalkoztatási programok koordinálásában, végrehajtásában végzett kimagasló szakmai munkájáért Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Medovarszky …