Bizonyára sokan emlékeznek még annak idején milyen is volt a klasszikus menza a jellegzetes formájú tálcákkal, elhajlott kanalakkal és villákkal, vagy töredezett tányérokkal.
Nos, Gyulán ennek javításra indították el a minta menza programot, melynek keretében különböző eszközbeszerzésekre nyílt lehetőség. Az ezzel kapcsolatban megtartott sajtótájékoztatón a GYAKI Dürer tagintézményében Csáki Béláné, a Gyulakonyha ügyvezetője elmondta, új evőeszközök és tányérok mellett, minden intézménybe sikerült új mosogatógépet is beszerezni, amely jelentősen meggyorsítja a konyhai munkát.
A közel húszmilliós beruházás csak az első üteme a programnak, hiszen a következő cél, hogy az eddigieknél egészségesebb és ízletesebb legyen az étel. A tájékoztatón részt vett dr. Görgényi Ernő polgármester, dr. Sárosi Tamás helyettes regionális tisztifőorvos, és Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács is.
Nyilatkozatok a videóban, képek a Galéria rovatban.