2024. április 24., szerda
FONTOS

Gyurcsány: Nekirugaszkodás a szakadékba!

 

Leel-Őssy Gábor meghívására a gyulai Kobak Klub szerdai vendége Gyurcsány Ferenc volt. A volt kormányfő a fórum előtti sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az Orbán-kormány szembeszállt saját választás előtt tett ígéreteivel.

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy 2011 után a kijózanodás éve következik, majd hozzátette, reméli, hogy a kormánynak is. Felháborítónak tartja, hogy 2008. március 9-én Orbán Viktor népszavazást kezdeményezett a háromszáz forintos vizitdíj ellen, majd három év múlva a kormány 1%-kal emeli a munkavállalók egészségügyi hozzájárulását – számítása szerint a minimálbérből ez éves szinten 9000 – 10 000 forint levonást jelent. A felsőoktatás változásaira is kitért. Szerinte ma Magyarországon nem tehetős család gyermeke nem lehet ügyvéd, vagy művész. Ahogy fogalmazott: rombolásban jó volt a mostani kormány, építkezésben alávalóan rosszul teljesít.

Az MSZP szakadásáról annyit mondott, hogy egy demokratikus ellenzék megalakítása most a legfontosabb. Elmondta, hogy az MSZP megújításán dolgoznak egy éve. Új legyen morális, politikai és szervezeti értelemben.

A személyét érintő kérdések elől kitért, jelezve, hogy a sajtóban a már eddig is megjelent hírek mellé többet nem mondhat, de ellenfeleinek jó vadászatot kívánt.

A fórum mintegy 280 érdeklődő jelenlétében zajlott.

Nézze meg videónkat is!

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …