Maruli Tua Sagala, Indonézia magyarországi nagykövete jelenlétében nyitották meg az ország egyetlen indonéz éttermét pénteken, Gyulán.
{vsig}galeria/jelec{/vsig}
Az apró technikai malőrrel induló tábla leleplezés után a nagykövet arról beszélt, hogy öröm számára itt lenni. Maruli Tua Sagala hangsúlyozta, Indonézia egy rendkívül sokszínű, összetett kultúrával bíró, nagy kiterjedésű ország, így a gasztronómiája is különleges. A tulajdonos Jalecz Lajos elmondta, épp 20 éve annak, hogy ugyanezen a helyen megnyitotta az első indonéz éttermet, melyet aztán egy magyar, majd most ismét egy indonéz követ.
Jalecz Lajos azt mondta, az elmúlt években sokat tanult az indonézektől, és ez az ételekben is meg fog mutatkozni. A tulajdonost arra kértük, emeljen ki egy érdekes ételt az étlapról.
Részletek a videóban.