2024. április 16., kedd
FONTOS

Sikkasztással gyanúsítják a jósnőt

Üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetése miatt javasol vádemelést a Békéscsabai Rendőrkapitányság az ellen a nő ellen, aki a gyanú szerint rontáslevétel ígéretével több millió forintot csalt ki egy békéscsabai hölgytől – tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A megkárosított hölgy 2011 februárjában jelentkezett a rendőrségen és elmondta, hogy több részletben összesen 28 millió forintot adott át egy jósnőnek, akit egy újsághirdetésen keresztül ismert meg. A hirdetésben rontáslevételre vállalkozó, a pénz megtisztítását ígérő nővel összesen négyszer találkozott. Azért adott neki pénzt, mert megígérte, hogy a bankjegyeket egy szent helyre viszi, ahol azok megtisztulnak. Ha ez megtörtént, visszahozza és visszaadja a pénzt, de erre egyik alkalommal sem került sor. A hölgyet minden találkozáskor megnyugtatta, hogy az eddig elvitt pénze jó helyen van. Azt is mondogatta neki: érzi, hogy van még pénze, a rontást pedig csak úgy lehet levenni, ha a teljes összeget elviszi. Így sikerült rávennie a hölgyet arra, hogy újabb összegeket adjon át neki.

A nyomozás során kiderült, hogy a hódmezővásárhelyi gyanúsított a békéscsabai nőn kívül még többeket megkárosított. Egy kilencvenes éveiben járó békéscsabai bácsitól is hasonló módszerrel csalt ki több százezer forintot. Az idős férfi ügyén kívül még három hódmezővásárhelyi károsult ügyét is vizsgálta a Békéscsabai Rendőrkapitányság. Ők is a nő által feladott, rontáslevételről, szerelmi kötésről, fehér mágiáról szóló, sorselemzést ajánló újsághirdetésre jelentkeztek, majd személyes találkozások alkalmával adták át megtisztításra pénzüket, illetve arany ékszereiket.

A 38 éves hódmezővásárhelyi nőt üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett elkövetésével gyanúsítja a Békéscsabai Rendőrkapitányság. A nyomozás a napokban lezárult, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbítják a Békéscsabai Városi Ügyészségnek.

Nézze meg ezt is:

Az idén is megrendezik a Háromváros Kerékpáros Fesztivált

  Május utolsó hétvégéjén ismét megrendezi a Háromváros Kerékpáros Fesztivált Gyula, Békéscsaba és Békés, jelentette …