2024. április 19., péntek
FONTOS

Egyedülálló, idős férfiakat raboltak ki

A szarvasi kapitányság még tavaly november 2-án nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki az ezt megelőző napon egy szarvasi lakostól úgy tulajdonította el értékeit, hogy a sértett italába olyan szert kevert, amitől az hirtelen elaludt. Két nőt gyanúsítanak a szarvasi rendőrök a bűncselekmények elkövetésével.

A sértett által tett feljelentést követően a nyomozók azonosították a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható békésszentandrási nőt. A széleskörű adatgyűjtés során kiderült, hogy a fenti cselekményen kívül több, hasonló módon elkövetett bűncselekmény is a terhére róható. A sértettek minden esetben olyan idős, egyedülálló férfiak, akik különböző újságokban társkereső hirdetéseket jelentettek meg. A gyanúsítottat a Szarvasi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, majd a bíróság elrendelte jelenleg is fennálló előzetes letartóztatását. Ezt követően a nyomozás során kiderült az is, hogy az előzetes letartóztatásban lévő békésszentandrási nő cselekményeinek egy részét tettestársával, egy szarvasi nővel követte el. Őt a Szarvasi Rendőrkapitányság 2011. október 12-én vette őrizetbe, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A két nő a gyanú szerint több férfit is felkeresett, italukba olyan szert kevertek, melynek hatására a sértettek mély álomba merültek. Ezt kihasználva aztán a lakásukból ékszereket, mobiltelefonokat és készpénzt tulajdonítottak el. Mindkét nő ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Szarvasi Rendőrkapitányság -tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a megyei főkapitányság sajtószóvivője.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …