2024. április 24., szerda
FONTOS

Izmosabb női bicepszek várhatóak

Lányok! Válasszátok a „fiús” szakmákat – feliratú tábla fogadta a résztvevőket a Pályaválasztási Vásár elnevezésű kétnapos programon Békéscsabán.

A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok és a pályakorrekcióra kényszerülő felnőttek megalapozott pályadöntését elősegítse. Dr. Nagy Ágnes, a kormányhivatal megyei munkaügyi központjának vezetője kiemelte, hogy lassan sajnos „elfogynak” a női szakmák, ezért egyre több hölgy helyezkedne el „férfias”, vagy inkább kevésbé nőies területeken. Nem volt nehéz találni a vásáron olyan hölgyet, aki teherautó sofőrként képzeli el jövőjét. Kiss Márta családjának fuvarozó cége van, tehát itt az alma nem esik messze a fájától.

Túri Rita CNC-marógépen szeretne dolgozni a jövőben. Mint mondta, ez a munka precíz hozzáállást kíván meg és mivel ő ezzel rendelkezik, áll a kihívás elé. Erdős Norbert kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy az idei vásár két új, szokatlan elemmel gazdagodott, melyek közül a leglényegesebb az, hogy nem csak a pályakezdőknek, hanem azoknak is lehetőséget kínál a vásár, akik pályát módosítani kívánnak.
Így tehát elképzelhető, hogy a jövőben egyre több női hegesztőt, gépi forgácsolót, szerkezetlakatost, ácsot, állványozót, villanyszerelőt keresünk fel, ha elromlik valami háztartásunkban.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …