2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Elfogadták az együttműködési megállapodást

Megszavazta Békés Megye Képviselő-testülete pénteki, soros ülésén a kormány és a megyei önkormányzat közötti együttműködési megállapodást. Az ellenzék ígéretéhez hűen nem támogatta az egyezményt, mert megítélésük szerint ez az önkormányzatiság végét jelenti.

Farkas Zoltán megyei elnök szerint vannak olyan döntések, amelyeket a kormányzatnak joga van meghozni, ha úgy ítéli meg, hogy az eddigi rendszer már nem működőképes. Varga Zoltán MSZP-s képviselő elmondta, a döntés nyomán megteszik a megfelelő jogi lépéseket. Gajdos Attila a Jobbik képviseletében fejezte ki aggodalmát a jövőt illetően, szerinte a tanácsi rendszer visszaállítása történt meg ezzel a döntéssel.

Az ülés közmeghallgatással indult, a megye gazdaságfejlesztésével kapcsolatban, majd dr. Takács Árpád a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adott tájékoztatást, elmúlt évi tevékenységükről. Új társadalmi megbízatású alelnököt választott meg a képviselő-testület, Mucsi András személyében, a távozó H. Kovács Judit helyére. Az ülést követően a Jobbik szimbolikusan megkoszorúzta a Megyeházát, hiszen mint mondták, az önkormányzatiság Magyarországon élt 21 évet.

További részletek a videóban, még több kép a Galériánkban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …