2024. április 24., szerda
FONTOS

Minden nap próbáljunk meg jobbá válni

Részben új szakmai stábbal és új vezetővel vágott neki ennek a szezonnak a gyulai Grosics Akadémia.

{vsig}galeria/kapics{/vsig}

A létesítményt az a hatszoros szlovén válogatott Adem Kapics irányítja, aki játékosként többek között az MSV Duisburg, az Alemannia Aachen, a Beitar Jeruzsálem és a Ferencváros csapatait erősítette. A Gyula Tv-nek adott interjújában az 1975-ös születésű, két gyermekes sportigazgató úgy nyilatkozott, nagy kihívásnak, egyben lehetőségnek tartja új feladatát, és elismeréssel nyilatkozott a fürdővárosi komplexumról.

– Az itt élő emberek büszkék lehetnek az akadémiára. Az infrastrukturális alapok nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket. Pályafutásom során láttam hasonlókat, például Duisburgban és Stuttgartban, de van olyan francia vagy német első osztályú csapat, ahol nem feltétlenül ilyen jó a helyzet. A szép alapok mellett persze még sok munkára van szükség ahhoz, hogy a Grosics Akadémia igazán elismert legyen – mondta a sportigazgató.

Míg a tavalyi szezonban négy, addig a 2011-12-es idényben már hat csapattal vágott neki a küzdelmeknek a Grosics Akadémia. Ez a jól sikerült a beiskolázás, a vonzó gyulai körülmények mellett annak is köszönhető, hogy egyre inkább jó híre megy az akadémia működésének.

– Azt mondhatom, a felnőttek között bármi lehet a fiúkból, de egy jó első osztályú játékos biztosan. Az NB II-es Szeged 2011-ben már többen pályára léptek barátságos mérkőzésen. A legfontosabb cél persze az, hogy a gyerekek számára megteremtsük a feltételeket a futballhoz. Olyan lehetőséget kapjanak az élettől, mely a tanulás mellett a labdarúgás területén is megnyilvánul. Az akadémia intézménye számára az a legfontosabb, hogy minden egyes nap megpróbáljunk jobbá válni, és bekerüljünk a nagy elit akadémiák közé – mondta Adem Kapics.

A sportigazgató mellett a szakmai stábot Dobi Róbert, a sokak számára a Vasasból ismert Tóth Bálint, Máté János, Horváth Péter és Steigerwald Ernő erősíti. Az U-13-as és 15-ös csapatok számára elsőként az új játékosok beilleszkedése bír nagy jelentőséggel. Az U-17-es és 19-es együttesek számára – mindkét korosztálynál van „A” és „B” csapat is –, a másodosztályból való feljutás a cél.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …