2024. április 20., szombat
FONTOS

700 milliót nyert a város

Több mint 700 millió forintot nyert egy pályázaton Gyula városa. Ezt a hírt a képviselő-testületi ülésen osztotta meg a jelenlévőkkel a polgármester.

{vsig}galeria/test{/vsig}

Az összeget a művelődési ház felújítására, a Göndöcs kert rehabilitációjára és a Béke sugárút hídtól a Zöld keresztig tartó szakaszának a megújítására lehet felhasználni. A pályázat önköltsége 20%, ami azt jelenti, hogy ehhez a 700 millióhoz az önkormányzat még hozzátesz 180 milliót. Ez nem kevés pénz, de a polgármester szerint, ha azt nézzük, hogy egyedül a művelődési ház felújítása legalább ennyi lenne, akkor elő kell teremteni ezt az összeget. A hírek szerint a valamikori Dübögő is vissza lesz állítva, de a Kohán Képtár is költözik. Az építkezés várhatóan 2012 őszén indul el.

De nem ez volt az egyetlen pályázat az ülésen, ugyanis a testület egy olyan uniós projektet is beadott, amely a régóta felújításra váró Eminescu utcát és Pomutz teret szépítené és oldaná meg az azon történő közlekedést. A képviselők az ülésen dr. Szervák Tibor ifjúságszociológiai korkép Gyulán c. előadását is meghallgatták.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …