2022. január 23., vasárnap
FONTOS

„Magyarországon soha nem volt kommunista hatalomátvétel”

Dr. Horváth János: „Magyarországon soha nem volt kommunista hatalomátvétel” Gyulán több száz ember előtt mondott ünnepi beszédet dr. Horváth János, az országgyűlés korelnöke.

Délelőtt fél tízkor, szemerkélő esőben a gyulavári kopjafánál vette kezdetét az 1956-os ünnepi megemlékezés, ahol a Himnuszt követően Petrás János, a POFOSZ gyulai elnöke emlékezett az egykori hősökre. A szónok kiemelte, a mai napig fájó pont számára, hogy a történetírók hajlamosak elfelejteni a Gyulaváriban történt eseményeket. A GYAKI Bay tagintézményének ünnepi műsora után a jelenlévő pártok, társadalmi szervezetek, intézmények képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit.

Az október 23. téren délelőtt tizenegykor kezdődött az ünnepi megemlékezés az Erkel Vegyes kar által előadott himnusszal, majd dr. Horváth János tekintett vissza az ’56-os eseményekre. Hangsúlyozta, Magyarországon soha nem volt kommunista hatalomátvétel, ugyanis a hatalomtól a szovjet csapatok fosztották meg a kormányt, és helyezték vissza a Moszkvából hazaérkezett kommunistákat. A beszédet követően Koncz Gábor Kossuth-díjas színművész és a Regélők énekegyüttes ünnepi műsora következett, a rendezvény itt is koszorúzással ért véget.

Képek a Galériában, további információ videónkban.

Nézze meg ezt is:

Az Erkel család életéről tartanak előadást az Almásy kastélyban

  Érdekes előadást hallhatnak az érdeklődők az Erkel családról a magyar kultúra napján, szombaton az …