2022. augusztus 15., hétfő
FONTOS

„Magyarországon soha nem volt kommunista hatalomátvétel”

Dr. Horváth János: „Magyarországon soha nem volt kommunista hatalomátvétel” Gyulán több száz ember előtt mondott ünnepi beszédet dr. Horváth János, az országgyűlés korelnöke.

Délelőtt fél tízkor, szemerkélő esőben a gyulavári kopjafánál vette kezdetét az 1956-os ünnepi megemlékezés, ahol a Himnuszt követően Petrás János, a POFOSZ gyulai elnöke emlékezett az egykori hősökre. A szónok kiemelte, a mai napig fájó pont számára, hogy a történetírók hajlamosak elfelejteni a Gyulaváriban történt eseményeket. A GYAKI Bay tagintézményének ünnepi műsora után a jelenlévő pártok, társadalmi szervezetek, intézmények képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit.

Az október 23. téren délelőtt tizenegykor kezdődött az ünnepi megemlékezés az Erkel Vegyes kar által előadott himnusszal, majd dr. Horváth János tekintett vissza az ’56-os eseményekre. Hangsúlyozta, Magyarországon soha nem volt kommunista hatalomátvétel, ugyanis a hatalomtól a szovjet csapatok fosztották meg a kormányt, és helyezték vissza a Moszkvából hazaérkezett kommunistákat. A beszédet követően Koncz Gábor Kossuth-díjas színművész és a Regélők énekegyüttes ünnepi műsora következett, a rendezvény itt is koszorúzással ért véget.

Képek a Galériában, további információ videónkban.

Nézze meg ezt is:

Több, mint 400-an vesznek részt az Országos Szenior Úszóbajnokságon Gyulán

  hagyományokhoz híven kolomp hanggal indult az az Országos Szenior Úszóbajnokság, a Dr. Regele Károly …