2024. április 19., péntek
FONTOS

Városbarátok: kisvasút és zenepavilon

Valószínűleg elkerülte a városvezetés és a civil referens figyelmét, hogy a Gyula régen és ma sorozat részeként már megjelent a kisvasút története – így kezdte kedd délelőtti sajtótájékoztatóját Durkó Károly. A Gyulai Városbarátok Körének vezetője hangsúlyozta, szeretnének partnerként részt venni azon a kiállításon, mely a vasút történetét mutatja majd be, ehhez pedig számos régi tárgyat fel tudnak ajánlani.

{vsig}galeria/durkovasut{/vsig}

A fotók és a síndarabok mellett táblákat és a vasút bezárásáról szóló verset is bemutatták. Durkó Károly elmondta, öt éve Dunaújvárosban bukkantak rá az Almásy uradalom első mozdonyára, de mint fogalmazott, a civil erőfeszítések nem voltak elegendőek ahhoz, hogy ez Gyulára kerüljön. Ezért kéri a városvezetést, vegyék fel a kapcsolatot Dunaújváros vezetésével.

A sajtótájékoztatónak volt egy másik témája is, ennek alapját az adta, hogy a napokban vált ismertté, hogy nyert a Béke sugárút rehabilitációját célzó pályázat. Durkó Károly kiemelte, ha a művelődési ház és a Dübögő szerepel a projektben, akkor érdemes lenne a Göndöcs kerti zenepavilont is felállítani.

Az önkormányzat által benyújtott pályázatról lévén szó, a zenekari pavilon felállításával kapcsolatban megkérdeztük a polgármestert is. Dr. Görgényi Ernő úgy reagált, Durkó Károly nyitott kapukat dönget, mert a zenepavilon is benne van a pályázatban.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …