2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Megjutalmazta a sértett a tolvaj nyomába eredő két férfit

Közel egymillió forint értékű ékszert lopott egy békéscsabai üzletből az a fiatalember, akit menekülés közben két férfi tartóztatott fel.

Az eset még augusztus 19-én történt, az üzlet tulajdonosa és gyanúsított elfogásában közreműködők azonban ma ismét találkoztak. A cég ugyanis jutalmat ajánlott fel a segítségükre sietőknek, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője pedig megköszönte a két férfi bátor helytállását – tájékoztatott a csabai rendőrkapitányság.

Az összejövetelen először dr. Hajdú Antal ezredes, rendőrkapitány köszöntötte a megjelenteket, majd felelevenítette a történteket. A gyanúsított augusztus 19-én 16 óra körül ment be a Csaba Aranya Kft. Andrássy úti üzletébe és azt mondta az eladónak, hogy arany nyakláncot szeretne vásárolni. Az eladó több nyakláncot is kitett a pultra, a fiatalember pedig egy óvatlan pillanatban felkapta az ékszerekkel telki tálcát, és kiszaladt vele az üzletből.

A hölgy utána ment és azt kiabálta a forgalmas főutcán, hogy „fogják meg, tolvaj!” Erre többen felfigyeltek, egy arra sétáló férfi üldözőbe is vette a menekülőt, de sajnos nem érte utol. Viszont megtalálta a tálcát, amit időközben eldobott a tolvaj. Felvette, és a rajta lévő közel 1 millió forint értékű ékszerre vigyázott mindaddig, amíg az üzlet eladója oda nem ért. Eközben egy kerékpáros férfi megállásra bírta a menekülő fiatalembert és a rendőrök, valamint a támadásjelző riasztására érkező biztonsági őrök kiérkezéséig feltartóztatta.

Az üzletet üzemeltető cég képviselője vásárlási utalvánnyal jutalmazta meg a két férfit. Nekik köszönhetően ugyanis a káruk azonnal megtérült, és a tolvaj is rendőrkézre került. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, mivel több más vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható – mondta el dr. Hajdú Antal, aki a rendőrségnek nyújtott állampolgári segítség jelentőségét hangsúlyozta. Kiemelte, hogy a két férfi nem ment el a bajba került, segítségért kiáltó eladó mellett, hanem közbeléptek, és az elfogást követően indult büntetőeljárásban tanúként közreműködnek. Helytállásuk, segítőkészségük példamutató és tiszteletre méltó.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …