2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Sikeres munkaügyi program

Péntek délelőtt zárták le a megyei kormányhivatal munkaügyi központjában azt a két éves programot, melynek célja a célja a Dél-alföldi Régióban élő álláskeresők munkaerő-piaci esélyeinek javítása volt.

Dr. Nagy Ágnes, a központ igazgatója a konferenciát megelőző sajtótájékoztatón elmondta, két év alatt 1710 rendelkezésre állási támogatásban, illetve bérpótló juttatásban részesülő személyt vontak be.

{vsig}galeria/tamopbcs{/vsig}

A program erősebb volt Békés megyében, mint Csongrádban, igaz, ennek az is oka volt, hogy térségünkben több a leszakadó kistérség és a hátrányos helyzetű ember.

A program eredményességének mérése a zárás után is folytatódik. A szeptemberi adatok alapján a vizsgált 447 főből 165 még a támogatás lejártát követő 180. napon is alkalmazásban állt, ami közel 37 százalékos arányt jelent. A szakemberek ezzel kapcsolatban úgy vélekednek, a célcsoport hátrányos körülményeit ismerve ez rendkívül pozitív eredmény.

Részletek és interjúk a videóban.

Nézze meg ezt is:

A nyugdíjas közösségek ereje

A napjainkban is aktív KÖVIZIG Szivárvány Nyugdíjas Klub Gyula egyik legrégebben alakult nyugdíjas szervezete. Egykor alapítótagként, …