2024. április 20., szombat
FONTOS

Új informatikai eszközökkel gazdagodott a Színitanház

 

A Békés Megyei Jókai Színházhoz szorosan kötődő Színitanház Magyarországon egyedülálló módon nemcsak a színészképzésben jeleskedik, hanem a színházi háttérszakmák oktatásában is.

A művészeti képzés – mint a színész, színházi táncos, valamint a jelmez- és díszlettervező asszisztenseket képző színházi designer szakok – mellett a technikai képzésre is kiemelt hangsúlyt fektet. A színháztechnikai képzés kiterjed a színpad mozgatására, a forgó, a zsinórpadlás kezelésére, színházi előadások teljes kiszolgálására, valamint az előadások kép – hang rögzítésének– feldolgozásának munkafázisaira is.

Ebben a képzésben kiemelten fontos az iskola megfelelő technikai felszereltsége, az új eszközök is a diákok gyakorlati munkáját segítik. „A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” elnevezésű pályázatának köszönhetően az oktatási intézmény interaktív táblával, projektorral, notebookkal és az ehhez kapcsolódó számítástechnikai programokkal gazdagodott, ezáltal segítve a színháztechnikai képzésben résztvevő diákok és oktatók munkáját.

Mindezt nemcsak a színháztechnikus diákok használják majd – mondta el Seregi Zoltán, a Színitanház művészeti vezetője –, hanem a művésztanulók is hasznosan tudják alkalmazni az eszközöket az elméleti tananyag elsajátítása, a produkciók felvétele, elemzése vagy esetlegesen a gyakorlati órákra való felkészülés közben. A folyamatos technikai fejlesztés, az új eszközök beszerzése lehetővé teszi, hogy a Színitanházat a legmodernebb, európai színvonalú oktatási intézmények között tartsák számon.

Nézze meg a videót is!

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …