2022. január 25., kedd
FONTOS

Megújult a Budrió közlekedése

Hosszabb ideje a közlekedés jelentette az egyik legnagyobb gondot a Budrió lakótelepen élők számára. A tömbházak között vezető út minősége bőven hagyott kívánnivalót maga után, ugyanakkor az Ajtóssy út végén lakók az egyirányú út miatt sokat bosszankodhattak, hiszen ők csak nagy kerülővel tudtak leparkolni.

{vsig}galeria/budrio{/vsig}

Hétfő reggel Kónya István, a körzet képviselője tartott arról sajtótájékoztatót, hogy a területen befejeződtek a közel 5 millió forintba kerülő munkálatok.

Az utca végét a korábbiakkal szemben kétirányúsították. A lakókat ezzel kapcsolatban Kvasz János szondáztatta meg, mint mondta 62-en támogatták a változást, és csak 3-an szóltak ellene, mert így néhány parkolóhely megszűnt.

Az önkormányzat mérnöki osztályvezetője, Megyeri Sándor elmondta, alapvetően két lehetőség közül választhattak. A Halácsy utca felé nyithattak volna új kijáratot, de ez több szempontból sem lett volna szerencsés.

A Budrió lakótelepen folyó munkálatok során az útburkolat felújítása mellett két parkolót korszerűsítettek, a csatorna-fedőlapokat szintre hozták. A kétirányúvá váló útszakaszra terelőszigettel hívták fel a figyelmet. Kónya István azt ígérte, a megszűnt parkolók helyett várhatóan jövőre újakat hoznak létre.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

803 új fertőzött három nap alatt Békés megyében

A hétfői adatok alapján az elmúlt három napban 803 új esettel 42274-re nőtt a Békés …