2024. április 19., péntek
FONTOS

Bekeményít a rendőrség és a közterületesek

Megszigorították a gépkocsival történő behajtást a gyulai sétálóutcára ahová elvileg eddig is csak az engedéllyel rendelkezők, és ők is csak meghatározott időben tehették ezt meg. Aki ezt megszegi, komoly szankcióra számíthat.

{vsig}galeria/parkolashonlap{/vsig}

Bár a rendelet már korábban érvényben volt, most azért döntött úgy a közterület felügyelet és a rendőrség, mert sokan nem tartották be az ide vonatkozó szabályt. Ezzel balesetveszélyes helyzetet idéztek elő, és a sétáló utca eredeti funkciója sem valósult meg. Az itt lakóknak és az utcában található üzletek tulajdonosainak természetesen engedéllyel lehetséges a behajtás, de csak az adott időben.

Amint azt Hámori András, a közterület felügyelet vezetője elmondta, nekik nincs joguk bírságot kiszabni, csak a rendőrségnek, de figyelmeztetni és feljelenteni igen. Tótka Bálint alezredes, a gyulai rendőrkapitányság osztályvezetője hangsúlyozta, a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek az adott terület ellenőrzésére, és aki vét a szabályok ellen, ötvenezer forint közigazgatási bírságra számíthat.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …