2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Gyurosovics József: Békés, a béke szigete

Több mint egy évtizedes hagyomány már, hogy ilyenkor, év vége tájékán a megyei rendőrkapitányság vezetése meghívja a térség országgyűlési képviselőit, hogy tájékoztatást adhassanak a rendőrség szakmai tevékenységéről.

{vsig}galeria/yard{/vsig}

Ebben szinte minden beletartozik: a létszámhelyzettől a bűnügyi fertőzöttségen át, a közlekedésbiztonságig, a határ menti helyzet problémáinak kezelését beleértve. Dr. Gyurosovics József az országos eredményeket figyelembe véve a béke szigetének nevezte Békést, hiszen az idei év mutatói is hasonló jó eredményeket prognosztizáltak a 2010-es esztendőhöz hasonlóan. A beszámolóból kiderült a megye lakosságának alapvetően jó a szubjektív biztonság érzete, ami több összetevőből adódik.

A képviselők alapvetően elégedettek voltak a rendőrség munkájával, de több kérdésben fogalmazódtak meg észrevételeket, melyek elsősorban a kerékpárosokra és a kisebb értékű vagyon elleni bűnelkövetésekre vonatkoztak.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

A nyugdíjas közösségek ereje

A napjainkban is aktív KÖVIZIG Szivárvány Nyugdíjas Klub Gyula egyik legrégebben alakult nyugdíjas szervezete. Egykor alapítótagként, …