2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Társaikat próbálták kirabolni és megzsarolni

A Békési Rendőrkapitányság 2011. november 14-én, hétfőn zsarolás és rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe két fiatalt, akiknek kezdeményezték előzetes letartóztatását is – tájékoztatott Vargáné Szombati Andrea, a megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A 17 és 15 éves fiatalemberek a gyanú szerint hetekkel ezelőtt megzsarolták egyik diáktársukat. Behívták egy kollégiumi szobába és pénzt követeltek tőle. Azzal fenyegették, hogy ha nem adja oda a pénzét, később megvárják a buszmegállóban és bántalmazzák. A megfenyegetett fiú pénzét azonban nem tudták elvenni, mert azt a kollégiumi nevelőtanár őrizte.

A nyomozás eddigi adatai szerint a testvérpár egyik tagja ugyancsak hetekkel ezelőtt hasonló helyzetben bántalmazott is egy másik diákot. Behívta az egyik szobába, és ezer forintot kért tőle. Mikor a fiú közölte, hogy nincs nála pénz ököllel megütötte, majd átkutatta a derekán lévő övtáskát, ami egyébként tényleg üres volt.

A Békési Rendőrkapitányság a két csökmői fiatalember ellen zsarolás bűntett kísérlet és rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Szerdán a testvérpár egyik tagjának előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság, a rendőrség pedig vizsgálja, hogy a két fiatalember a fentieken kívül milyen más bűncselekményeket követhetett el az elmúlt időszakban.

Vargáné Szombati Andrea r. fhdgy., sajtószóvivő, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Nézze meg ezt is:

Mucsi Zoltán és Kerekes Éva mutatta be az Elemet Gyulán

Az Elem című drámát mutatták be a napokban a Gyulai Várszínház kamaratermében. A Kerekes Éva …