2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Nehéz lesz megállítani a negatív trendet

Elismerést jelent Gyula városa számára, hogy a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatai közül csütörtök délután itt került sor “A megelőzés szolgálatában” címűre.

{vsig}galeria/egezsegmegelozes{/vsig}

Az előadások közül ezúttal sem maradt ki a humán papilloma vírus elleni védekezés fontosságát taglaló referátum, melyet egy neves fővárosi professzor, prof. dr. Rozgonyi Ferenc tartott meg.

A konferencia egyik szervezője a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság Békés megyei szervezete volt. Dr. Párducz László a rendezvény apropója kapcsán felidézte gróf Széchenyi István jeles tettét, aki 1825-ben egy évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudós Társaság, vagyis az Akadémia jogelődjének a megalapítására.

A konferencián szó volt a családok jelentőségéről, melyet különösen hazán negatív demográfiai trendjét illetően nem lehet eléggé hangsúlyozni. E témában a Gyula Tv-nek prof. dr. Bártfai György nyilatkozott. Magyarország azon országok egyike, ahol a leginkább negatív népesedési trendek érvényesülnek. Elhangzott: ennek megfordításához nem elég az orvostársadalom aktív szerepvállalása.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …