2024. április 23., kedd
FONTOS

Emberölés Szarvason

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2011. november 19-én emberölés bűntette miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki Szarvason, a családi házában megölt egy 49 éves nőt. A helyszíni és halottszemlét, az adatgyűjtéseket, a tanúkutatást és kihallgatásokat a főkapitányság Bűnügyi Osztálya és Bűnügyi Technikai Osztálya, valamint a Szarvasi Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentést követően nagy erőkkel megkezdték.

A helyszíni- és halottszemle adatai alapján megállapítható volt, hogy a családi ház fürdőszobájában megtalált sértettet az elkövető fojtogatta, késsel több alkalommal megszúrta, illetve egy éllel rendelkező eszközzel többször megütötte. Az elsődleges adataink alapján a sértett által viselt ékszerek eltulajdonítását lehetett megállapítani. Megállapítható volt továbbá, hogy a sértettet 2011. november 17-én láttak utoljára élve.

A bejelentést követő pár órán belül a nyomozó hatóság látókörébe került egy 24 éves szarvasi férfi, aki az adataink alapján ismerte a sértettet, több alkalommal is látták korábban nála. A férfi elsődleges elszámoltatása során is már gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy köze lehet a bűncselekmény elkövetéséhez, azonban akkor még vele szemben olyan bizonyítékokkal nem rendelkeztünk, melyek a bűnösségét megalapozták volna. Másnap, azaz 2011. november 20-án, vasárnap olyan adatok birtokába jutottunk, melyek alapján megállapítható volt, hogy a férfi a bűncselekményt megelőzően készpénzzel nem rendelkezett, a bűncselekmény elkövetését követően azonban feltűnő költekezésbe kezdett, gyakorlatilag 1 nap alatt több mint 200 000 Ft-ot igazolhatóan elköltött. A férfinél megtaláltunk egy olyan cipőt is, melyen a Bűnügyi Technikai Osztály munkatársai az új krimináltechnikai nyomkutató eszközeink segítségével emberi vér jelenlétét tudták kimutatni. Megállapítottuk tovább, hogy a férfi 2 bizományiban 450 000 Ft értékben adott le arany ékszereket, melyek megegyeztek a sértett által korábban viselt ékszerekkel. Ezen bizonyítékok hatására az elkövető bűnösségbeismerő vallomást tett.

A szarvasi férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt hallgattuk ki gyanúsítottként, és őrizetbe vettük, majd a Békés Megyei Főügyészség indítványa alapján a Békéscsabai Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …