2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Mintaértékű a Békés megyei modell

A megyeszékhelyre érkezett az az országos konferenciasorozat, melynek keretében bemutatták az országos szinten is mintaértékűnek számító Békés megyei közösségi művelődési modellt. A fórumon jelenlévő Halász János államtitkár hangsúlyozta, a készülő új közművelődési stratégiában kiemelt szerepet kell kapnia a helyi közösségek modelljeinek.

{vsig}galeria/megyekozmu{/vsig}

Az Ibsen házban csütörtökön bemutatott közösségi művelődési modell már öt településen mutatkozott be, ahol szó esett többek között a közművelődési stratégia megújításáról, illetve a megyei önkormányzat majdani társadalmi szerepvállalásáról is. A szakemberek tehát azért is tartották fontosnak, hogy széles ismeretet kapjon a mintamodell, hogy a készülő reformokba be tudják illeszteni az itt megszerzett tapasztalatokat. A konferencián résztvevő Kónya István megyei alelnök hangsúlyozta, büszkék a közművelődés területén elért eredményeikre, és bízik benne, hogy az itteni tapasztalatokat be tudják majd építeni a döntéshozók a koncepcióba.

A konferenciazáró projektjére Budapesten kerül majd sor, ahol a Békés megyei modellt szintén bemutatják a szakembereknek.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …