2020. február 23., vasárnap
FONTOS

Brokkoli, zellerkrém, kevés só

Országosan is egyedülálló az a program, melyet hétfő délután kötött a Harruckern János Közoktatási intézmény és Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

{vsig}galeria/harruckernmenza{/vsig}

A Menzaminta-mintamenza program egyre szélesebb körben kezd elterjedni, ehhez kapcsolódott most a megye legnagyobb oktatási intézménye. Ezzel a megállapodással Gyula városa másban is egyedülálló lett az országban, ugyanis a korábban csatlakozott Gyula konyha után, már város teljes közétkeztetése a programhoz tartozik. Mivel a Harruckern iskola hónapokkal ezelőtt átvette a Pándy Kálmán kórház étkeztetését, így ez a program a kórházra levetítve naponta mintegy 7 000 adag étel elkészítését jelenti. Itt különösen elrettentő a magyar ember sófogyasztása: míg az emberi szervezetnek éves szinten 1,1 kg sóra van szüksége, addig a magyar átlag évi 14-16 kg eszik.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a program remélhetőleg 3 éven belül megreformálja a közétkezés fogalmát.

További részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Érzékenyítő programot rendeztek a Lila iskolában

  A Lila iskolában idén immár harmadik alkalommal rendeztek parasport napi érzékenyítő programot. A Magyar …

Vélemény, hozzászólás?