Országosan is egyedülálló az a program, melyet hétfő délután kötött a Harruckern János Közoktatási intézmény és Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.
{vsig}galeria/harruckernmenza{/vsig}
A Menzaminta-mintamenza program egyre szélesebb körben kezd elterjedni, ehhez kapcsolódott most a megye legnagyobb oktatási intézménye. Ezzel a megállapodással Gyula városa másban is egyedülálló lett az országban, ugyanis a korábban csatlakozott Gyula konyha után, már város teljes közétkeztetése a programhoz tartozik. Mivel a Harruckern iskola hónapokkal ezelőtt átvette a Pándy Kálmán kórház étkeztetését, így ez a program a kórházra levetítve naponta mintegy 7 000 adag étel elkészítését jelenti. Itt különösen elrettentő a magyar ember sófogyasztása: míg az emberi szervezetnek éves szinten 1,1 kg sóra van szüksége, addig a magyar átlag évi 14-16 kg eszik.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a program remélhetőleg 3 éven belül megreformálja a közétkezés fogalmát.
További részletek a videóban.