2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Büntetés a járdán parkolóknak

Járdára felálló autókat büntetett meg 30 ezer forintra a rendőrség az elmúlt napokban, Gyulán. Az érintettek szerint nem gyulai, hanem nyírségi egyenruhások osztották ki a büntetéseket, de a bírságot attól még kell fizetniük.

{vsig}galeria/remenykebunti{/vsig}

Veres Reményke az egyik este leparkolt szentpálfalvai háza előtt. Mint mondta, most is úgy állt meg az utcán, hogy maradjon hely a járdán és az úton is. Nagyjából úgy, ahogy az a videóban látható.

Pár napra rá megjött a csekk, hogy 30 ezer forintra büntették. Azt mondja, azzal indokolták a büntetést, hogy a gyalogosok nem férnek el a járdán.

Az ügy pikantériája az, hogy egy igazából nem is túl forgalmas utcáról van szó, ahol el sem lehet férni úgy autóval, hogy van az útra, vagy a járdára ne lógna be a gépkocsi valamelyik része. Ráadásul a gyalog közlekedők is többnyire az úttestet használják. Már csak azért is, mert az utca ezen oldalán futó járda a következő háznál véget is ér.

Hasonló eset a város más részein is előfordult, például a 48-as utcában, ahol szintén nem lehet úgy megállni, hogy ne állna az ember a járdára, vagy ne lógna ki az útra.

Több ilyen, felháborodott jelzés befutott a városházára is. Alt Norbert elfogadhatatlannak nevezte ezeket az intézkedéseket, melyek kifejezetten irritálják a lakosságot. Az ügyben ezért egyeztetések kezdődtek.

Megkeresésünkre a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Vargáné Szombati Andrea elmondta, az említett esetekben valóban nem gyulai, de nem is nyírségi, hanem a megye más részében dolgozó egyenruhások intézkedtek. Az ügyben a város vezetése és a helyi kapitányság is egyeztetett arról, hogyan lehet olyan megállapodásra jutni, mely megnyugtatóan rendezi a parkolási gondokat.

További információk a videóban.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …