2024. július 21., vasárnap
FONTOS

Nem lesz adóemelés, csökkent a hiány

Nem lesz adóemelés Gyulán. Ezzel indította az elsősorban a pénzügyek körül forgó, kedd délelőtti sajtótájékoztatóját Görgényi Ernő. A polgármester úgy fogalmazott, sorra jelennek meg mindenhol a hírek, hogy melyik önkormányzat mennyivel emeli a helyi adókat.

{vsig}galeria/adoemeles{/vsig}

A bevételek növeléséről az önkormányzat tehát 2012-re lemondott. A polgármester szerint csak a külső körülmények kényszerítő hatása miatt történhet változás, de az nem jövőre lesz.
Görgényi Ernő ugyanakkor megértést kért a gyulai polgároktól a kiadások csökkentése ügyében. Ezek az önkormányzat önként vállalt, nem kötelező feladatait érinthetik.

A Gyula Tv-nek arra a kérdésére, hogy pontosan mely területeket érintenek majd ezek az intézkedések, a polgármester azt mondta, jelenleg is dolgoznak ezen a kérdésen, így a javaslat kidolgozás alatt van. Erről pontos információt várhatóan jövő februárban lehet majd tudni. Érdeklődésünkre Görgényi Ernő elmondta, a kiadáscsökkentés előreláthatóan 10 millió forintos nagyságrendű lesz.

A város képviselő-testülete már elfogadta a 2012-es költségvetési koncepciót, összesen 9 milliárd forintos főösszeggel. Az önkormányzat az idén 540, míg jövőre a tervek szerint 400 millió forintos hiánnyal számol. Az ez év tavaszán meghozott takarékossági intézkedések A polgármester elmondása szerint 171 milliós megtakarítást hoztak a városnak.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Négy fotóklub állított ki a Szent Miklós parkban

  Tűz és Víz címmel két magyarországi és két romániai fotóklubnak nyílt szabadtéri kiállítása a …