2024. április 19., péntek
FONTOS

Luxusautót foglaltak le Varsándnál

Egy 80 000 euróra becsült Mercedes S320-as luxusautót foglaltak le a román határrendőrök a gyulavarsándi határátkelőnél, az autót két hete lopták el Olaszországból – írta a Nyugati Jelen.

A járművel két, kettős (román–moldovai) állampolgárságú férfi jelentkezett belépésre, a sofőr egy román forgalmi engedélyt mutatott be az ellenőrzésen, melyen kiderült, az okmányban szereplő adatok nem felelnek meg a valóságnak. A vizsgálatok folytatása érdekében az autót elszállíttatták a megyei határrendőrség székhelyére.

A nagyváradi határforgalom-ellenőrző központ és az Interpol országos nyomozóirodája együttműködésével kiderítették, az autót idén november 27-én nyilvánították az olasz hatóságok lopottnak. A gépkocsit lefoglalták és a vizsgálatok lezárásáig a határrendőrség székhelyén őrzik.

Az autó utasai a rendőröknek azt mondták, egy olaszországi ismeretlentől vették át a járműt, hogy majd leszállítsák egy bukaresti megrendelőnek. A gyanúsítottak ellen hamis rendszámú gépjárművel való közlekedés, illetve orgazdaság miatt indult bűnügyi eljárás.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …