2024. április 19., péntek
FONTOS

Adományok a gyermekkórházban

 

Éves, megyei alelnöki jutalmát ajánlotta fel a megyei kórház gyermekosztálya számára Kónya István. Az érintett a csütörtök délelőtti rendezvényen úgy fogalmazott, ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna a pénz.

{vsig}galeria/gyermekkorhaz-adomany{/vsig}

Dr. Sipos Péter osztályvezető főorvos szavaiból kiderült, míg korábban Békés megyét Borsoddal és Szabolccsal egy szinten, az utolsók között emlegették a csecsemőhalandósági mutatók alapján, napjainkra ez a helyzet megváltozott. Ennek ellenére az osztálynak nagy szüksége van hasonló berendezésekre. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra a negatív trendre, melyet jól jellemez, hogy 20 év alatt lényegében felére csökkent a megszülető gyermekek száma.

Pár méterrel arrébb a videóban látható festmények díszítik, immár egy hete a gyermekkórház várótermét. A megnyitó ünnepségen a Békés Megyei Jókai Színház is szerepet vállalt.

Laurinyecz Zoltán, a teátrum díszletfestője által készített képek Morvay Zsófi: Vízparti barátság c. könyvének figurái alapján készültek. A képsorozat címe: A beteg kisbéka színházba vágyik.

Az alkotó nem titkolta, személyes motivációja is volt a képek elkészítésére során, hiszen korábban a gyermekkórházban segítettek gyermekén. Abban bízik, ezek a képek elterelik a kis betegek figyelmét a rossztól a jó dolgok felé.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …