2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Átadták az idei Magyar Teátrum Díjakat

Nagyszabású nyilvános zenés gálaest keretében immár második alkalommal adták át december 22-én, csütörtökön este, Békéscsabán, a Békés Megyei Jókai Színházban a Magyar Teátrum Díjakat azoknak a színházi háttérmunkásoknak, akiket a szakmai zsűri 2011 legjobbjainak ítélt.

{vsig}galeria/teatrumdij{/vsig}

A díjakat neves színházi és közéleti személyiségektől, valamint a támogatók képviselőitől vehette át: Szőke Julianna, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház jelmeztár vezetője; Mészáros Sándor, az Egri Gárdonyi Géza Színház színpadmestere; Mezei Lajos, a Magyarországi Szerb Színház műszaki vezetője (nemzetiségi különdíj); Nemes Richárd, a Turay Ida Színház színpadmestere; Kovács Menyhért, a kecskeméti Katona József Színház műhelyház vezetője és Ozsváth Ildikó, a Veszprémi Petőfi Színház patinázója.

A Magyar Teátrum Díjat 2010-ben alapította a Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Teátrum című lap, azzal a céllal, hogy erkölcsi és anyagi elismerést nyújtson a kulisszák mögötti színházi háttér- és kiszolgáló szakmák, kiemelkedő művelőinek.

A díjátadók voltak: Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház ügyvezető igazgatója, Blaskó Balázs az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója, Saárossy Kinga színművész, Eger város kulturális alpolgármestere, Barna János, a Színpad- és Emelőgéptechnika Gyártó és Szolgáltató Kft ügyvezető igazgatója, Gergely László, a Cervinus Teátrum igazgatója, Karczag Ferenc Jászai-díjas színművész, Farkas Zoltán országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Darvasi Ilona, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, Fazekas Tamás, a Zaj Rendszerház Kft. ügyvezető igazgatója, Sára Bernadett színművész, Cseke Péter színművész, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, Vasvári Csaba színművész, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke, Szabó László, a Magyar Televízió kommunikációs igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, és Pelyhe János, a Pelyhe és Társa Kft ügyvezető igazgatója.

A Magyar Teátrum Díj egy csapágyat formázó alkotás, melyről az elismerés kitalálója, a Magyar Teátrum főszerkesztője: Fekete Péter színházigazgató a következőket mondta: – Tekintsük úgy a háttérmunkásokat, mint egy-egy csapágygolyót, akik, mint a forgószínpad csapágyában az igazi golyók egymáshoz érve forgatják, mozgatják a színház nagy gépezetét. Az aranyozott csapágyak mellé a díjjal ezer-ezer euró is jár, díjazottak színházai és a támogatók jóvoltából.

A 2011-es Magyar Teátrum Díj és a gálaest főtámogatója a QUAESTOR Csoport. Támogatók: a Pelyhe és Társa Kft., a Zaj Rendszerház Kft. és a Színpad- és Emelőgéptechnika Gyártó és Szolgáltató Kft.

A gálaest műsorában a Jókai Színház és a Magyar Teátrumi Társaság más tagszínházainak színművészei szerepeltek. A fellépés sorrendjében: Szomor György, Besenczi Árpád, Ozsgyáni Mihály, Katkó Ferenc, Nemcsák Károly, Hűvösvölgyi Ildikó, Gubik Petra, Sára Bernadett, Gregor Bernadett, Vasvári Csaba, Gulyás Attila, Vastag Tamás, Lapis Erika, a Jókai Színház társulata, ének- és tánckara, valamint zenekara, Gulyás Levente vezetésével.

J. M.
Fotó: A-team

1008: A két műsorvezető: Tarsoly Krisztina és Németh Kristóf, valamint
a Jókai Színház társulatának tagjai

1042: Részlet a Monte Cristo grófja c. musicalből

1314: Nemcsák Károly

1328: Hűvösvölgyi Ildikó

1423: Sára Bernadett

1476: Gregor Bernadett

2035: A díjazottak: Nemes Richárd, Szőke Julianna, Mezei Lajos,
Ozsváth Ildikó, Mészáros Sándor, Kovács Menyhért

Fotó: A-Team

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …