2024. április 19., péntek
FONTOS

Dakar: 14 helyet javítottak Vörösék

A képeken még a behajózás előtt látható az a kamion, mely a Szalay Balázs nevével fémjelzett Opel Dakar Team tagjaként vágott neki a világ leghíresebbjének tartott raliversenyének, a Dél-Amerikában zajló Dakarnak.

{vsig}galeria/dakar0102{/vsig}

Az Opel Antarában ülő Szalay-Bunkóczi páros a jónak mondható 22. helyen abszolválta az első szakaszt. A MAN versenykamionban ülő Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc trió is sikerrel vette az első akadályt.

A Gyula Tv tartja a kapcsolatot Vörös Ferenccel, a csapat fürdővárosi tagjával, aki elmondta: az első nap a 32. helyen végeztek, ami 14 helyes javulásként értékelhető az edzésen elért 46. pozícióhoz képest.

Vörös Ferenc arról tájékoztatott, nehezen viselik a 45 fokos meleget, ráadásul mindenki megfázott, ami erősen rányomta bélyegét a hangulatra. Az első nap alig több, mint 50 kilométer számított a versenybe, de 760 kilométeres volt az összekötő szakasz, nem kevés homokkal fűszerezve. A verseny után éjjel fél 12-kor értek be a táborba, majd hajnal 4-ig szereltek. Mivel a versenyen a szervizelést csak másik versenyző láthatja el, a kamion viszi Szalayék tartalék alkatrészeit is.

A mezőnyre ma egy 300 kilométeres szakasz vár, a verseny során nemcsak a dél-amerikai pampákat, hanem az Andok hegységet és az Atacama sivatagot is érinti a mezőny.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …