2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Közvilágítás – zseblámpával

Zseblámpát ragasztózott fel egy oszlopra kedd reggel 8 órakor a gyulai Uhrin János utcában Balogh Lajos. A körzet önkormányzati képviselője azért választotta sajtótájékoztatóján a véleménynyilvánítás ezen módját, mert mint mondta, több, mint egy év alatt sem sikerült megoldani egy problémára. Az utcában ugyanis elmondása szerint nem megfelelő a közvilágítás. Ahol van fény, ott is úgy ég, mint a régi petróleumlámpák, az utca elején és a végén viszont annyi sincs, így az itt lakók egy sötét, erdő melletti területen közlekednek.

{vsig}galeria/zseblampa{/vsig}

Az első bejárás még 2010-ben volt, a beruházás határideje 2011. decemberében járt le. A helyzet rendezése, vagyis a sötét szakaszok megszüntetése érdekében a képviselő 500 ezer forintot ajánlott fel a keretéből.

Az önkormányzattól a mérnöki osztály vezetője, Megyeri Sándor reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra. Mint mondta, az utca végén lévő beruházás elkészült, ezt fedezte a képviselő a keretéből. Az utca elején lévő beruházás befejezése márciusi határidővel bír, ezt az EDF-Démász keretéből valósítják meg.

Megyeri Sándor elmondta, a városban márciusi határidőig mintegy 30 lámpatestet szerelnek fel.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …