2024. április 19., péntek
FONTOS

Három határsértő és egy embercsempész elfogása Gyula külterületén

A Gyulai Határrendészeti Kirendeltség munkatársai péntek reggelig láttak el szolgálatukat, majd a váltás után hazafele indultak. Fél nyolc után néhány perccel arra figyeltek fel, hogy a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán egy román rendszámú taxi megáll az út szélén, majd kis idő múlva 3 személy az árokból előbújva odaszalad az autóhoz, amelybe beszállnak és az autó elhajt.

A határrendészek szolgálatba helyezték magukat, megállították a járművet és ellenőrzés alá vonták a benne ülő személyeket. Három férfi semmilyen okmánnyal nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és a tartózkodásának jogszerűségét, az autót pedig egy román férfi vezette. A rendészek segítséget kértek a helyszínre és a további vizsgálat céljából mind a négy személyt előállították a határrendészeti kirendeltségre.

A vizsgálati munka során sikerült megállapítani, hogy a 27 éves tunéziai, 35 éves líbiai és a 29 éves algériai állampolgárok a gyulai közúti határátkelő helyet megkerülve a zöldhatáron léptek Magyarország területére, és a román autós segítségével Bécsbe szándékoztak eljutni – tájékoztatott Albert István, a megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A román férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és előterjesztést tesz az előzetes letartóztatásának indítványozására. A másik három személyt tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt – a kiutasításuk mellett – átadták a román határőrizeti szerveknek.

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …