2024. április 19., péntek
FONTOS

Négy településből állna a gyulai járás

176 járás lesz Magyarországon, Békés megyében 9. Ez derül ki a kormány által nyilvánosságra hozott koncepcióból, melyet január 20-ig lehet véleményezni. A tervezet szerint a járások kialakításának a célja, hogy alacsonyabb társadalmi költséggel működhessen a közigazgatás.

A kormányzati portál azt írja, a kormányhivatalok járási hivatalainak legfontosabb feladata a megyei szintnél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása lesz, minden magyarországi állampolgár számára elérhető közelségben és magas minőségben. A járások és járási kormányhivatalok a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként kezdhetik meg működésüket 2013. január 1-jével. A Gyula Tv-nek ugyanakkor Erdős Norbert megyei kormánymegbízott még decemberben úgy nyilatkozott, nem kizárt, hogy a járásokat fél évvel hamarabb vezetik be. Ennek oka az oktatás átszervezésében keresendő.

A legtöbb egység Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben állna fel, itt 15-15 járást hoznának létre. A legkevesebb Nógrád és Vas megyékben jönne létre, egyenként 6-6. A járások kialakításánál cél volt a létező megyehatárok megőrzése.

A tervezett gyulai járáshoz Elek, Kétegyháza és Lökösháza tartozna, térségünkben központ lenne Békéscsaba, Békés, Szarvas, Orosháza, Mezőkovácsháza, Gyomaendrőd, Szeghalom és Sarkad.

 

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …