2024. április 26., péntek
FONTOS

Új eszközök a gyulai mentőknél

 

Komoly eszközállománnyal gyarapodott a gyulai mentőállomás. Ezek között van egy félautomata defibrillátor, három-három szállítólepedő és pulzoximéter, továbbá egy olyan eszköz, melyre különösen nagy szükség volt az esetkocsiban.

A mentést segítő eszközökre a Gyulai Mentőalapítvány különböző cégek és magánszemélyek segítsége révén tett szert. Fodor József kuratóriumi tag elmondta, emellett elsősorban a képzések terén tudnak a mentősök segítségére lenni.

Az országban a mentőautókban egyedülállónak számít ez az eszköz, mely megkönnyíti a betegek szállítását a különlegesebb helyzetekben. A beteghordó lepedő a fülek segítségével jobbá teszi a szállítási lehetőségeket.

Schneider László hangsúlyozta, nagyon fontos volt számukra ez a beszerzés. A mentőállomás vezetője kiemelte, nagy jelentőséggel bír a félautomata defibrillátor érkezése, hiszen januártól jogszabály írja elő, hogy valamennyi mentőautóban legyen ilyen eszköz. Ezzel a gyulai állomás is eleget tudott tenni e feltételnek. A jövőre nézve Schneider László elmondta, további elképzeléseiknek az anyagiak szabnak határt. Elmondása szerint az esetkocsiban mostmár viszonylag jók az eszközök, de a többinél még van mit fejleszteni.

Részletek a videóban, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …