2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Vörösék megverték a fél mezőnyt

Ízlett a technikás, hol köves, hol fes-fest, vagyis mély homokot tartalmazó szakasz a Dakar rali magyar egységeinek. A legutóbbi futam, mely Copiapo és Antofagasta között zajlott, összesen 477 kilométeres gyorsasági szakasszal bírt.

A Szalay-Bunkóczi páros remek meneteléssel a 21. lett, összetettben így feljöttek a 35. helyre. A csapat kamionos triójának, a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc egységnek is nagyon feküdt ez a fajta technikás, változatos pálya, mert bár a MAN-legénység az egy WPM-pont kihagyása miatt – az ötórás büntetés ellenére – majdnem az utolsó helyen indult. Ehhez képest a kamionos mezőny 27. helyén végzett a még versenyben lévő, több, mint 60 egység között, közvetlenül egy holland, Mercedessel menő triót maga mögé utasítva.

A gyulai Vörös Ferencet megkérdeztük arról is, hogy milyen az élet a mobil táborokban, mennyire kulturáltak a körülmények, milyen ételeket esznek, és hogy viselik a gyűrődést az Opel Dakar Team tagjai.

A mezőny kedd este Chilében, az Antofagasta és a Csendes-óceán partján lévő Iquique közötti szakaszt teljesíti, mely a homokos-köves terepen várhatóan gyors haladást tesz majd lehetővé.

Telefonos interjú Vörös Ferenccel a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …