2024. április 19., péntek
FONTOS

Lopott biciklik gazdáit keresik a rendőrök

Tizennégy lopott kerékpárt foglaltak le a napokban a nyomozók egy használtcikk-kereskedőtől – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Vargáné Szombati Andrea. Kiderült, hogy áron alul vásárolta a járgányokat, melyeket aztán kicsit felújítva tovább is adott. Egy békéscsabai férfi volt a „szállítója”, aki miután elfogták 21 kerékpárlopás elkövetését ismerte el. A Békéscsabai Rendőrkapitányság mielőbb szeretné visszajuttatni a bicikliket tulajdonosaiknak.

{vsig}galeria/bicaj{/vsig}

A kapitányságon január első napjaiban tett bejelentést egy fiatalember, aki az interneten felismerte saját, korábban ellopott kerékpárját. Az értékes biciklit valaki eladásra kínálta. A nyomozók megkeresték a hirdetés feladóját, akitől összesen 14 biciklit foglaltak le. A férfi elmondta, hogy egy békéscsabai fiatalembertől vásárolta a kerékpárokat azzal a céllal, hogy használtcikk kereskedésében, illetve piacokon, vásárokon eladja őket. A rendőrök keresni kezdték a fiatalembert, akit elfogása után őrizetbe is vettek. Elszámoltatásakor 21 kerékpárlopás elkövetését ismerte el. Legtöbbször Békéscsabán a Kazinczy lakótelepen, illetve az Andrássy úton lévő tömbházakból lopott bicikliket. A lefoglalt járgányok közül hétnek a tulajdonosát még keresik.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a mellékelt képek valamelyikén felismeri a saját, korábban ellopott kerékpárját, jelentkezzen a kapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3.)

Nézze meg ezt is:

Hormon- és szteroidkészítményeket találtak a pénzügyőrök Gyulánál

Az egyenruhások átvizsgáltak Gyulán egy olyan bolgár kamiont, ami különféle gyűjtőárut szállított Angliába. A méretes …