2021. július 24., szombat
FONTOS

Letartóztatták a társait zsaroló diákot

Rettegésben tartotta társait az a 16 éves fiú, aki ellen a napokban indított eljárást a Szarvasi Rendőrkapitányság. A diák pénzt akart szerezni, ezért többeket megfenyegetett és bántalmazott. Rablással és zsarolással is gyanúsítják, a Békéscsabai Városi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A fiatalember egy szarvasi szakképző iskolában tavaly decemberben több évfolyamtársától kért kisebb – nagyobb összegeket. Testi erejét fitogtatta, és ellentmondást nem tűrő hangon szólt társaihoz, akiktől először kapott pénzt, de egy idő után nem akartak neki adni. Az elmúlt hetekben már veréssel fenyegette meg azokat, akik nem engedelmeskedtek. Akinél a fenyegetés nem hozott eredményt, lökdöséssel, hajhúzással, kisebb ütésekkel, és az illető ruházatának megrángatásával próbálta elérni célját. Jellemzően gyengébb fizikai állapotban lévő társait szólította meg, és kis összegeket, 20 illetve 100 forintokat kért tőlük. A megfenyegetett, bántalmazott fiatalok féltek tőle, ezért szinte minden alkalommal adtak neki pénzt.

A Szarvasi Rendőrkapitányság két rendbeli rablás, valamint három rendbeli zsarolás elkövetésével gyanúsítja a 16 éves szarvasi fiatalembert. A napokban őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását is, melyet az ügyészség indítványára a bíróság 2011. január 17-én el is rendelt.

Nézze meg ezt is:

Közel 400 gramm kristályos anyagot szállított

  Békésen 2021. július 20-án kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítható testvérpárt fogtak el a rendőrkapitányság rendőrei. …