2024. április 20., szombat
FONTOS

Három megyei kulturális szervezet kapott elismerést

Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára és és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár a magyar kultúra napja alkalmából 2012. január 19-én kulturális elismeréseket adott át a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

{vsig}galeria/elismeres{/vsig}

Három, Békés megye területén tevékenykedő kulturális szervezet, a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft., a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ, valamint a Békéscsabai Kulturális Központ vehette át ma a “Minősített Közművelődési Intézmény” címet Budapesten, amit Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára és és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár adott át a Magyar Kultúra Napja alkalmából – tájékoztatott Fiedler Nikoletta, az Ibsen Kft. munkatársa.

A nemzeti erőforrás miniszter a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtó azon közművelődési szervezeteknek, ahol a közművelődési tevékenységben érvényesülnek a minőségfejlesztési alapelvek, úgy mint partnerközpontúság, az egymástól való tanulás és a folyamatos fejlesztés, valamint a szervezeti vezetés és a munkatársi elkötelezettség a minőség iránt a „Minősített Közművelődési Intézmény” címet adományozza. A címek most először kerültek kiosztásra, az elnyerésére az országból 21 kultúraközvetítő szervezet nyújtott be pályázatot, az elbírálás és a helyszíni audit után 17, köztük három Békés megyei kapta meg a rangos elismerést: a Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft., a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ, valamint a Békéscsabai Kulturális Központ.

A Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. a képzés, rendezvények szervezése, közművelődési szakmai tanácsadás és szolgáltatás tevékenységekre kapta meg a minősítést, számos modellértékű gyakorlatot adva a közművelődési szakmának. Az auditáló szakember szerint a szervezet valamennyi tevékenysége magas színvonalú, kiérdemelte volna a minősített címet, nem csak az a három, amire benyújtották pályázatukat.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …