2024. április 19., péntek
FONTOS

A kultúra jelenti a reményt

A Hűvösvölgyi Ildikó által előadott Reményik Sándor versekkel vette kezdetét hétfő késő délután a magyar kultúra napjának ünnepe Gyulán, a Kultúra Magyar Városában. A színművésznőt Szabó Gyula Győző előadóművész kísérte.

{vsig}galeria/kulturanap{/vsig}

A rendezvénynek a művelődési ház II. emeleti előtere adott otthont, az ünnepi beszédet dr. Németh János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közművelődési Főosztályának vezető főtanácsosa mondta, gondolataiban a kultúrát a reménnyel összekötve.

Köszöntőjében Görgényi Ernő polgármester feltette a költőinek szánt kérdést, miszerint kell-e ennyi pénzt áldozni Gyulán a kultúrára?
A válasz az igen volt, ezt a városvezető több szemponttal indokolta. Görgényi Ernő azt mondta, a kultúra Gyulán pénzügyileg is megtérül, hiszen nőtt a vár és az Erkel ház látogatóinak száma, a várszínház vendégei nem kevés pénzt költenek a városban. Egy emelkedettebb nézőpontból a kultúra azért is fontos, mert jó hírét viszi Gyulának.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …