2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Agrárközpont lehet Gyula

Egy új pályázat volt a legfontosabb bejelentés a kedd délelőtti, városházi sajtótájékoztatón. Alt Norbert alpolgármester arról számolt be, hogy azon az elkerülő út menti területen, ahol egykor szélkerék összeszerelő üzemet terveztek, egy pályázat segítségével térségi agrárközpont jöhet létre.

{vsig}galeria/balogh-agrarkozpont{/vsig}

A programhoz később csatlakozott Újkígyós és határon túli partnere, Zimándújfalu is. A beruházásnak csak a gyulai része több, mint 400 millió forintra rúg. Ezen az ingatlanon lennének a tervek szerint az állatvásárok, de egyfajta szolgáltató központként is működne. Emellett szeretnék egy tejfeldolgozó üzem alapjait is lefektetni.

Alt Norbert elmondta, a város emellett földutak aszfaltozására is pályázik. Ha pozitív döntés születik, Szentbenedek és Sándorhegy térségében összesen 1,6 kilométeren át épülhetnek utak.

A sajtótájékoztatón Hajdu Attila, a város új, mezőgazdasági cégének az ügyvezetője legfontosabb, várható feladatairól beszélt.

A polgármester a legutóbbi testületi üléssel kapcsolatban emelt ki kettő témát. Hangsúlyozta, a Gyulán született, és Aradon polgármesterré választott Salacz Gyula születésének 180. évfordulóját közösen ünnepli meg a két település. Dr. Görgényi Ernő emellett szót ejtett a játékvárosról is. A játékváros a 3 milliós önkormányzati támogatás mellett nem kis részt a gyerekenként befizetendő 25 ezer forintra támaszkodhat ebben az évben.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …