2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megkezdődött a havazás

A képeken és a videóban látszik, hogy nézett ki a város péntek délelőtt, amikor még éppen csak elkezdett esni a hó. Ekkor az előrejelzések azt valószínűsítették, hogy vasárnap estig 30-50 centiméteres hó esik. Csúszkáló autókat, kerékpárosokat már ekkor is lehetett látni.

 

A havazás délutánra sem enyhült, így egyre inkább úgy látszott, nem hiába készültek a szakemberek már jó előre.

A gyulai védelmi bizottság csütörtök este ülésezett. A havazás a legtöbb feladatot a Közüzemi Kft-nek adja. Daróczi László ügyvezető úgy nyilatkozott, szükség esetén alvállalkozókat is bevonnak a munkába. Ha sok lesz a munka, egy időben 15-20 gép és 60-70 ember dolgozik azon, hogy járhatóak legyenek az utak.

A Közüzem először a forgalmasabb utakat takarítja le, ezután kerül sor a kisebb forgalmat lebonyolító helyekre. A helyzetet nem könnyíti majd, hogy a hó várhatóan folyamatosan esni fog, így egy, egyszer már letakarított szakaszra valószínűleg többször is vissza kell térniük.

Megerősítette utcai megkereső szolgálatait a gyulai hajléktalanszállót működtető Ökumenikus Segélyszervezet. Adományvonalukon az első nap már egymillió forint gyűlt össze, amit a bajba kerülők támogatására fordítanak.

A helyi önkormányzat három helyszínen 24 órás nyitva tartással biztosít melegedő helyiségeket – mondta Alt Norbert alpolgármester.

A felvételeken az is látszik, hogy a sötétség beállta előtt, péntek késő délután hogyan festettek a gyulai utcák. Mint a képeken is látható, a hóréteg vastagsága emelkedett, és ha hinni lehet a meteorológiai előrejelzéseknek, könnyen lehet, hogy még hétfőn is esni fog.

A helyi védelmi bizottság elnöke, Görgényi Ernő honlapunkon is megtalálható tájékoztatójában többek között a saját testi épségünk megőrzésére, az óvatos közlekedésre és a közművek esetleges sérülésére figyelmeztet, illetve fogalmaz meg tanácsokat.

 

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …