2023. december 2., szombat
FONTOS

Elállt a hó

Péntektől számítva 19, az elmúlt 24 órában 13 műszaki mentésre került sor Békés megyében. Utóbbiaknál nem történt sérülés, korábban egy könnyű sérültet jegyeztek – tájékoztatta a Gyula Tv-t a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője.Tímár Tamás vasárnap délelőtt elmondta, Gyula térségében a rendkívüli időjárással összefüggésben egy kamion rekedt a Csabai úton, a város külterületén egy autó árokba csúszott, a határátkelőnél pedig egy kamion keresztbe fordult. Mindegyik esetben a tűzoltók segítettek.

A megyében átlagosan 25-40 centiméteres hó esett. A közútkezelő teljes kapacitással, 31 géppel dolgozik. Feladataik közé most, hogy elállt a hóesés, leginkább az tartozik, hogy az eddig egy sávban járható utakat szélesítsék, sózzák. A megyében megközelíthetetlen település nincs.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon pénteken aktivizálták a veszélyhelyzeti központot, mely a feladatok koordinálásában játszik szerepet. A hideg miatt összesen 16 embert helyeztek el melegedő helyeken.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint vasárnap már nem várható számottevő havazás. A középső országrészben gyenge havazásból a reggeli, délelőtti órákban legfeljebb 1-2 cm friss hó várható, a Tiszántúlon 3 cm alakulhat még ki.

Nézze meg ezt is:

A legjobb mézeket értékelte a csúcszsűri Gyulán

  Pénteken Gyulán értékelte az első két után maradt legjobb mintákat a decemberi, gyulai mézverseny …