2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Hóhelyzet Gyulán: a havi átlag másfélszerese esett

Három nap alatt a februárban szokásos hómennyiség másfélszerese, mintegy 40 centiméter hullott Gyulán. A Közüzemi Kft. és a vele szerződésben lévő vállalkozók péntektől lényegében megállás nélkül dúrták, lapátolták a 40 órán keresztül szünet nélkül hulló havat, ennek köszönhetően a városban a megváltozott viszonyok figyelembe vételével lehetett közlekedni.

{vsig}galeria/hohelyzet{/vsig}

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság péntek óta veszélyhelyzeti központot működtet. Tímár Tamás sajtószóvivő elmondta, a megyei tűzoltó egységek a hétvégén 9 tűzeset mellett 43 esetben vonultak balesethez, műszaki mentéshez. Ezek során az időjárással összefüggésbe hozható módon mindössze egy ember sérült meg könnyebben.

A hajléktalanszállón ma virsli és finomfőzelék volt az ebéd. Amióta elkészült a tálalókonyha, az ellátottaknak főtt ételt is tudnak adni. A szálló vezetője kiemelte, sok lakójuk részt vesz a hó eltakarításában. A szállót működtető ökumenikus szeretetszolgálatnál adományvonalat is működtetnek, a 1353-as számon minden hívás egy tál meleg ételt jelent a rászorulóknak.

A gyulai védelmi bizottság elnöke, Görgényi Ernő köszönetet mondott mindazoknak, akik biztosították, hogy a város útjai alapvetően járhatóak. Helyben a legfontosabb feladat most az lesz, hogy felkészüljenek a várható, akár több hétig is eltartó hideg időre.

Az előrejelzések szerint a következő két hétben nem valószínű, hogy 0 fok felé emelkedik a hőmérséklet.

Részletek és interjúk a videóban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …