2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Költségvetés 2012: stabilitás és a fenntarthatóság

Az idei év költségvetése jelentette a fő napirendet a gyulai képviselő-testületének csütörtök délelőtti, soron kívüli ülésén. Az önkormányzat 6,8 milliárd forint kiadással és 6,3 milliárd bevétellel számol. Az így keletkező 546 milliós költségvetési hiányt-melyből 338 millió működési hiány, az önkormányzat folyószámla-hiteléből finanszírozza.

{vsig}galeria/koltsegvetes{/vsig}

A grémium által elfogadott költségvetést a polgármester a stabilitás és a fenntarthatóság költségvetésének nevezte. Leel-Őssy Gábor képviselő módosító javaslatát nem fogadta el a testület, miszerint a magántőke bevonása az önkormányzat kft.-k életébe, versenyhelyzetet teremtene és így akár költséghatékonyabb lehetne ezek működése. Szintén nem fogadták el a képviselők a városbarátok indítványát, miszerint vegyék vissza a volt egyes számú általános iskola felújítására régebben betervezett 4 millió forintot.

Szó volt még az ülésen a Körös Volán éves támogatásáról is, mely 2012-ben 2 millió forinttal többet, azaz 19,5 millió forintot kap az önkormányzattól. A menetrend-változást csak úgy fogadta el a testület, ha a Gyulavárit érintő 4-es számú helyi járat menetrendje nem ritkul. Szükségessé vált még a helyi járatok jegyárainak emelése. A testület az enyhébb, 5,8%-os emelést fogadta el, így március elsejétől 260 Ft-ért lehet Gyulaváriba utazni.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …