2024. április 26., péntek
FONTOS

Ötszáz köbméter szeretet

A Katolikus Karitász országszerte mintegy 10 millió forint értékben oszt tűzifát a rászorulók közt. Az elmúlt hetek rendkívüli hidegében a Katolikus Karitász munkatársai folyamatosan dolgoznak mindazok megsegítésén, akik a hideg ellen csak kevéssé vagy egyáltalán nem tudnak védekezni.

{vsig}galeria/szeretetadomany{/vsig}

Az egyházmegyei karitászközpontok vezetésével számos helyen osztanak forró teát, meleg ételt és ruhát, illetve több helyen várják nappali melegedőkben a menedéket keresőket. Egerben éjszakai szállást is nyitott a Karitász.

A téli hideg azonban nem csak az utcán élőknek okoz nehézséget. Egyre nő azok száma, akik nem jutnak elegendő tűzifához és fűtetlen lakásokban várják a melegebb időt.

Az utóbbi hetekben segélyszervezetünk 19 megyében, 110 településen mintegy 10 millió forint értékben osztott ki tűzifát. Ebből 500 rászoruló család kap 1-1 köbméter tüzelőt, amely néhány hétig segít átvészelni a téli hideget.

A tűzifát a településekhez legközelebbi erdőgazdaságok biztosítják a Katolikus Karitászon keresztül a rászoruló családoknak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …