2024. április 20., szombat
FONTOS

Véget ért a papi Eb

Csütörtök este véget ért a katolikus papok hatodik labdarúgó Európa-bajnoksága Gyulán. Délután két órától este fél nyolcig zajlottak a helyosztók, illetve az elődöntő és a döntő.

{vsig}galeria/papokvege{/vsig}

A hetesrúgásokkal is teletűzdelt meccseken kialakult a torna végeredménye, miszerint Ukrajna végzett a 11., Ausztria a 10., Fehéroroszország a 9., Románia a 8 és Szlovénia a 7. helyen. És ekkor jött az ötödik helyért a szlovák–magyar meccs. A csarnok a találkozó második percében robbant fel, amikor Veress Zoltán a rövidbe lőtt. A plébános góljára ugyan egy percen belül válaszoltak a szlovákok, de ismét jött Veress, akitől megtudtuk, azért nincs több ideje focizni, mert huszonegy településen végez papi tevékenységet.

A magyar válogatott kapuját a csapat utolsó mérkőzősén már az egyházmegye első embere, dr. Kiss-Rigó László védte, akitől megtudtuk azt, hogy mi a kulcsa annak, hogy a következő EB-n jobb helyezést érjenek el, ugyanis míg a magyar válogatott nagyon ritkán találkozik, addig például a horvát csapat hetente edz együtt. A bronzmeccsen a lengyelek 7-2-re lelépték a bosnyákokat. A döntőben a horvát és a portugál csapat nem bírt egymással és 50 percnyi játék után büntetőrúgásokkal végül a luzitánok hódították el az Európa-bajnoki serleget. A magyar csapat legjobbja, a csapatkapitány döntése alapján, Veress Zoltán lett.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …